Werkgever?

22-24 oktober: Landelijk Oecumenisch Inspiratiefestival op Terschelling

Feest vieren na corona, we willen elkaar weer zien. Met z’n allen op inspiratiereis naar Terschelling. We hopen één grote beweging van verbinding en bezieling te ontketenen.

Zeer velen binnen en buiten de bestaande religieuze gemeenschappen zijn zinzoekers geworden, spirituele betekenis-jutters, vaak in hun eentje. Maar iedereen verlangt linksom of rechtsom naar samenklank, samenspel en samen leren. Naar speelruimtes waar het bruist van creativiteit, ritselt van nieuwe beelden en woorden om weer veerkracht op te doen, doorgroeikracht voor de komende jaren.

Die zoektocht naar zin is ook een zoeken naar balans in je leven. Wie zijn oor te luisteren legt hoort in veel persoonlijke verhalen een sterke behoefte aan nieuw evenwicht, tussen werk en vrije tijd, tussen samen en alleen, tussen je opnieuw verbinden met de wereld om je heen en met je diepste inspiratiebron.

Met de woorden veerkracht, recreatie en samenspel spannen we de vlieger op tijdens dit bruisende festival zwevend tussen hemel en aarde. Inspiratie op het ei-land aan de overkant.

Eilandervaring
Als je bij Harlingen vertrekt, begint de wind te waaien. De eiland-ervaring kondigt zich aan. Je neemt afstand van de vaste wal. Je kijkt met frisse blik naar dat wat komt. Het inspiratiefestival op Terschelling geeft impulsen, nieuw elan, een onbevangen kijk. Of je nu in gesprek raakt op de fiets, een zandkasteel bouwt op het strand, een ‘holy swing’ maakt langs de vloedlijn, een lied instudeert in één van de oude eilandkerken, een Bijbelverhaal bespreekt op de dijk langs het wad, of een viering in het bos, mediteert op de getijden van eb en vloed, een ‘walk of peace’ loopt door het duin, op een terrasje neerzakt voor een inspiratiebuffet: Het is weldadig. Het programma begint bij het krieken van de dag en loopt door tot middernacht. Je mag je eigen programma samenstellen.

Ontmoeting en inspiratie delen
Als je op de website kijkt zie je de vele toezeggingen met fantastische en spraakmakende performers (sprekers, schrijvers, theatermakers, zangers, theologen, documentairemakers, muzikanten, verhalenvertellers, kerkleiders, politici). Mooi natuurlijk maar het gaat om ons met z’n allen, die ontmoetingen en contacten die ontstaan in dat wat we niet kunnen organiseren maar alleen samen realiseren: jij en ik die inspiratie willen delen.

Op reis en op zoek
Iedereen die geïnteresseerd is in geloof, betrokken is bij een kerk of op zoek is naar inspiratie is van harte welkom om inspiratiefestival mee te beleven, om andere mensen te ontmoeten en te genieten van Terschelling en het uitwaaien op het strand.

Het festival wordt georganiseerd door alle kerken op het eiland Terschelling, de Protestantse Theologische Universiteit, de Protestantse Kerk en de Raad van Kerken Nederland en wordt ondersteund door vele landelijk platforms.

Op zoek naar inspiratie? Kom dan naar het Inspiratiefestival Terschelling op 22, 23 en 24 oktober. De openingsceremonie begint op vrijdagmiddag 14.00. De slotvieringen zijn op zondagmorgen. Daarna gaat op zondagmiddag het programma nog door totdat de laatste boot vertrekt.

Kom, beleef, geniet
Laat je een heel weekend inspirerend verrassen door bijzondere gesprekken of pittige debatten, indrukwekkende theatervoorstellingen of meeslepende muziek, aansprekende lezingen of bezielende bezinning. Het eiland: één grote groene kathedraal. Kom, beleef en geniet. Alleen, met z'n tweeën of met een groep.

Voor meer informatie en het inschrijfformulier zie: www.inspiratiefestival-terschelling.nl

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu