Werkgever?

Beraadsdag remonstranten: ‘Vele talen, in alles de liefde’

Terug van weggeweest na een lange coronastop: de landelijke, remonstrantse Beraadsdag. Altijd een feest van ontmoeting en inspiratie. Op 22 april is het weer zover. Dan organiseren wij de Beraadsdag ‘Vele talen, in alles de liefde’ van 10.30 – 16.30 uur in de kerk van Vrijburg Amsterdam. Kosten €20,-. Komt u ook? U kunt zich nu al opgeven voor de dag.

Bekend is al dat Thijs Lijster de hoofdspreker op de dag zal zijn. Hij is universitair docent Kunst- en Cultuurfilosofie aan de RU Groningen en publiceerde onlangs het boek ‘Wat we gemeen hebben. Een filosofie van de meenten.’ Hij gaat in op de vraag welke gemeenschappelijke taal we nog over hebben in onze gefragmenteerde en gepolariseerde wereld.

In de middag gaan we zelf aan de slag in verschillende workshops die lichaam en geest prikkelen:

1. Cyanotypes maken van planten en wieren met Karin Bosch
Cyanotypie is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Kim Magnee – de Berg leidt de workshop in met enige teksten over de taal van planten.

2. ‘Zin in zijn’ met Kirsten Slettenaar
Hoe leef je een zinvol bestaan? Wat geeft betekenis aan jouw leven? Dit onlangs gepubliceerde boek van remonstrants predikant Kirsten Slettenaar geeft geen pasklare antwoorden, maar gebruikt elementen uit de christelijke traditie en uit de haptonomie als navigatiemogelijkheden voor een persoonlijke zoektocht.

3. Sterrenhemels met Pieter Hartevelt
Pieter Hartevelt schreef het hoofdstuk ‘Sterrenstof dat sterren overpeinst’. Hij is gefascineerd door het ontzagwekkende heelal dat tegelijkertijd leegte en volheid in zich draagt. In deze workshop beschouwt en bewondert hij met u het hemelgewelf.

4. ‘De speelfilm spreekt de tijd- en cultuurloze taal van de ziel‘ met Amber de Rooij

5. Zangworkshop met Maarten van der Bijl
Hoe fijn is het niet om te zingen? Behoeft dat nog aanprijzing? Maarten van der Bijl, cantor-organist in de Geertekerk, laat ons alle vezels in ons lijf voelen in deze zangworkshop.

6. Workshop Tai Chi
Tai Chi is een van oorsprong Chinese vechtkunst, die nu veelal beoefend wordt als innerlijke bewegingskunst. Hele volksstammen beoefenen deze kunst en waarderen vooral zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen.
Uitgangspunt voor deze dag is het boek ‘Vele talen, in alles de liefde’ dat in het voorjaar van 2021 werd uitgegeven door de Remonstranten. Het is nog te bestellen in onze webshop.

Komt u ook op onze beraadsdag 2023?
Aanmelden kan al via www.remonstranten.nl/webshop.

Bron: Remonstranten.nl

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu