Werkgever?

Graceland Festival

Graceland Festival is hét festival waar je aan het eind van de zomer terecht kunt voor een feestelijke afsluiter van je zomer. Dit jonge, snelgroeiende festival wist zonder overheidssteun de corona-periode te doorstaan en laat voor al vijf jaar lang een forse groei in bezoekers zien. Graceland Festival is er voor iedereen en biedt ruimte om nieuwe wegen te verkennen, terwijl je onderweg bent met jezelf, met de ander en voor wie wil; met God.

Van 17 - 20 augustus 2023 is Scoutinglandgoed Zeewolde toneel voor prachtige kunst in al haar vormen. En is het een creatieve, open ruimte met een fijne Gracelandsfeer! Een greep uit de artiesten: Gungor (VS), Joëll Mckerrow (Aus), Tim Zingt, Cole Arthur Riley (VS), G-roots, Joshua Luke Smith (VK), Sem Jansen, De Bijbel om je Oren-podcast, Verra Crus (VK), Esther van Fenema, Gracy Comedy Club, Gerson Main en De Poepdokter.

Jaarthema Heel de Mens
Het jaarthema van Graceland Festival 2023 is ‘Heel de Mens.' Tijdens het weekend kun je in één lang zomerweekend de hele levenscyclus van een mens volgen. Een beetje ambitieus misschien, maar als Graceland Festival geloven we dat de kracht van muziek, kunst en goede ideeën je in één intens inspirerend, heerlijk weekend mee kan nemen op de hele reis van de mens.

We maken ruimte om van een afstandje én heel diep in onszelf op zoek te gaan naar wat het betekent om mens te zijn. De mens die volgens een dichter uit psalmen bijna goddelijk is gemaakt. Als soort die denkt, speelt, creëert, innoveert, bemint, verwoest, haat, voelt, kiest en handelt. En mochten we dat vergeten zijn: als soort met een lichaam. Dat complexe, wonderlijke en kwetsbare lichaam dat volgens het oerverhaal uit aarde is gevormd en de Adem is geschonken.

Programma
Muziek, sprekers, kunst, horeca en veldprogramma; alles draagt bij aan onze eigen menselijke zoektocht, of naar het menszijn van de ander. Het gaat over lichamelijkheid, heel worden en samenzijn. Op reis door andermans perspectieven, voortgestuwd door de ritmes van muzikanten, aan tafel met oude of nieuwe vrienden, verrijkt door boeiende inzichten en verhalen. Graceland Festival is dé plek om te landen, inspiratie te vinden, te ontdekken dat je niet alleen bent en waarvandaan je met nieuwe bezieling weer verder trekt.

Dit is ook het jaar dat de samenwerking met de PKN steeds meer vorm kreeg. "Wij spreken een doelgroep aan, die de PKN ook wil bereiken," legt directeur Gerda van Veen uit. "Daarin trekken we steeds meer samen op. Onder andere door Graceland Community die we dit jaar verder gaan ontwikkelen." Dat er minder op traditionele manier geloofd wordt, en de kerken leeglopen, betekent niet dat mensen geen behoefte hebben aan zingeving. "Integendeel," vult artistiek leider Rikko aan. "Er is een grote groep die nog steeds zoekt naar zingeving, maar niet op de traditionele manier. Voor hen zijn wij een grijs gebied waar je je kleur kunt geven aan de betekenis van je leven."

Muziek over sensualiteit, teksten over verlangen en een stripper op het podium. Met een dampende ode aan seks, vrij naar Hooglied, kiest Graceland Festival weer voor een programmering buiten de gebaande paden. "Het wordt zeker niet ordinair, maar het schuurt wel" aldus Gerda: "maar heb je het over de mens, dan moet het ook over seks gaan. Zeker als je nagaat dat veel mensen met christelijke roots vaak een boodschap van schuld en schaamte meegekregen."

In de programmering zitten wel meer van dit soort momenten. Denk bijvoorbeeld aan het dansmoment, vijf keer per dag. Of boys won't be boys: een vrolijke aanklacht tegen het hokje en begrip man. Daarnaast is ochtendyoga ook een hot topic. "De algoritmes weten onze posts over yoga goed te koppelen aan mensen die hier niet blij van worden," legt Rikko uit. "We krijgen veel commentaar op dat we dit podium geven. Terwijl: ademhalen en bewegen, daar bewust mee omgaan, dat is wat we willen stimuleren."

Daarnaast is er een interessant panel over God & genezing, waar verschillende soorten perspectieven aan het woord komen. Esther van Fenema vertelt meer over haar boek 'De Verloren Individu" en onze zoektocht naar verbinding. Cole arthur Riley (VS) en Joëll Mckerrow (AUS) delen hun mooie, poëtische woorden. En de Amerikaanse band Gungor (VS) sluit het festival af met prachtige muziek.

Lees hier verder.

Bron: Graceland Festival

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu