Werkgever?

Tweedaagse 'De Rituelen Fabriek'

In een wereld van tegenstellingen, opinies en debat is er meer dan ooit ruimte nodig voor beeldtaal. Waar leren we nog om te spelen, te maken of te proberen? Waar vind je nog een beeld wat sterker spreekt dan woorden, of een handeling die rust en inspiratie brengt?

Tijdens deze tweedaagse 'De Rituelen Fabriek' in het Dominicanenklooster in Huissen begeleiden enkele ervaren en uiterst creatieve kunstenaars en theologen je bij het ontdekken en creëren van nieuwe rituelen. Ook spirituele inzichten krijgen hierin de ruimte.

Eerst zullen we kennis maken met een aantal artistieke rituelen om op basis daarvan ook zelf te gaan voelen, verbeelden en maken. Rituelen hoeven niet altijd groots of statisch, maar kunnen onderdeel zijn van het dagelijks leven. Kom naar de tweedaagse 'De Rituelen Fabriek' en ontdek hoe nieuwe rituelen en creatieve handelingen een heel nieuw licht kunnen werpen op de vragen en uitdagingen van vandaag en morgen.

Programma

Maandag
09.30 uur: Ontvangst en welkom
10.00 uur: Introductie rondom rituelen
12.10 uur: Middagmeditatie
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Rituelen rondom biecht
17.30 uur: Avondmaaltijd
18.30 uur: Vespers
19.00 uur: Avondwandeling, reflectie en toast

Dinsdag
08.00 uur: Lauden
08.30 uur: Ontbijt
09.30 uur: Op zoek naar jouw eigen ritueel
12.10 uur: Middagmeditatie
12.30 uur: Lunch
13.30 uur: Rituelen fysiek maken
15.00 uur: Afsluiting

Begeleiding
Rikko Voorberg is theoloog in het wild, kunstenaar en activist. Hij is oprichter van de PopUpKerken, bekend als opiniemaker op radio en tv en vanwege zijn inzet voor mensen in nood (bijvoorbeeld met ‘We Gaan Ze Halen’. Als artistiek leider bij Stichting PopUpWerk organiseert hij kunst en experimentele rituelen voor groepen, bedrijven, kerken en festivals.
Rik Zutphen, ook wel bekend als de Droominee is een spoken word performer. Tussen kwetsbaarheid, kunst en rituelen weeft hij geluiden en bezielde woorden die ruimte geven.

Praktische informatie:
Datum: Maandag 21 juni 09.30 uur t/m dinsdag 22 juni 2021 13.30 uur
Voor meer praktische info (o.a. kosten): klik hier

Bron: Kloosterhuissen.nl

 

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu