Werkgever?

Vaardig omgaan met levensvragen en zingeving in zorg en welzijn

Als zorg- of welzijnsprofessional kies je ervoor om betekenisvolle zorg te geven. Soms heb je te maken met situaties waarin je twijfelt aan wat goede zorg is of je verschilt hierover van mening met elkaar, met de zorgvrager of diens familie. Je maakt dan keuzes, neemt beslissingen maar nadien denk je soms dat het toch anders kon.

Vanaf januari 2023 presenteert het Lerend Netwerk Ethiek in Zorg vijf vormingsdagen die speciaal ontwikkeld om met zo’n situaties om te gaan. Het gevarieerde programma bevat interactieve workshops en trainingen voor alle zorgprofessionals en medewerkers in de welzijnssector die in contact willen blijven met datgene wat hen inspireert en motiveert.

Wat kan je verwachten en wanneer? 

  • Maandag 30 januari 2023: Zachtmoedig balans hervinden in het gedoe van elke dag. Goede zorg begint met zelfzorg, herbronnen om aansluiting te vinden bij wat jou levenskracht geeft, ervaar de Chinese meditatievorm Chineng Qigong!
  • Donderdag 16 maart 2023: Hoe kan ik het volhouden in de zorg? Is ethisch leiderschap een antwoord op deze veelgehoorde vraag?  Ontdek de dynamiek van ethisch leiderschap als stimulans voor morele veerkracht van jezelf en van je team.
  • Donderdag 11 mei 2023: Wat is de kracht van storytelling binnen zorgcontexten? Hoe werkt het en wat is de meerwaarde ervan voor persoonsgerichte ouderenzorg?
  • Dinsdag 24 oktober 2023: Hoe ga je als zorgprofessionel en als team om met levensvragen en zingeving rond het levenseinde?
  • Dinsdag 14 november 2023: Hoe kunnen symbolen en rituelen helpen om verlieservaringen en rouwzorg vorm te geven binnen ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg?

Praktisch
Waar: Hoger Instituut Verpleegkunde HIVSET, Campus Herentalsstraat 70 te 2300 Turnhout
Kostprijs: 90 euro per lesdag

Meer weten?
Zie: https://vormingscentrum.hivset.be/projecten/lerend-netwerk-ethiek-in-zorg-lnez.

Bron: Lerend Netwerk Ethiek in Zorg

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu