Werkgever?

Pionier voor Het Open Huis in Haarlem

Voor de nieuwe pioniersplek in Europawijk in Haarlem zijn wij op zoek naar een Pionier voor 0,8 fte.

Wat verwachten wij van je en wat is het doel van je functie?
Je bent een mensen-mens met een bewogen hart, intercultureel gericht en hebt een missionaire drive. Je bent initiatiefrijk en inspireert medechristenen om vorm te geven aan hun geloof in Europawijk. Je hebt oog voor elk uniek type mens en zoekt en maakt betekenisvolle verbinding, ongeacht de religieuze, culturele en sociale achtergrond.
In de wijk ontmoeten niet-gelovigen, beginnende gelovigen, lang-gelovigen en andersgelovigen elkaar. In de manier waarop jij Jezus volgt, ben je een voorbeeld voor anderen en inspireer je hen om hun geloof te delen en hun gaven in te zetten. Je weet mensen achter de plannen en keuzes te krijgen die jij met jouw team ontwikkelt, door gedeeld eigenaarschap en betrokkenheid. Waar nodig neem je het voortouw.
Je hebt kennis van en liefst ook ervaring in het werken met mensen uit diverse culturen. Je voelt je geroepen om midden in de maatschappij te staan, in een kleurrijke wijk met veel veerkracht maar tegelijkertijd ook armoede, eenzaamheid en andere (vaak ingewikkelde) problemen.

Plek in de organisatie
Het Open Huis Europawijk wil een plek zijn waar de drempel om binnen te komen laag is en waar iedereen zich thuis voelt. De pioniersplek is onderdeel van Het Open Huis Haarlem, een multiculturele kerk met hart en visie voor de 4 wijken in stadsdeel Schalkwijk (Boerhaavewijk, Molenwijk, Meerwijk en Europawijk). Je werkt onder verantwoording en begeleiding van het leiderschapsteam van Het Open Huis.
Daarnaast word je onderdeel van team Europawijk en heb je afstemming met het leiderschapsteam van Het Open Huis en de pionier/voorganger in andere wijken van Schalkwijk.
We werken volgens de Eden-principes vanuit The Message en werken samen met de Baptistengemeente Haarlem. Er wordt begeleiding geboden om deze principes eigen te maken en toe te passen.

Verantwoordelijkheden en taken
Het betreft een nieuwe pioniersplek, waarin jij een goed team en een sterke teamcultuur weet te creëren. Daarom betrek je er graag nieuwe mensen bij en vind je het fijn om onderdeel te zijn van de lokale en landelijke netwerken.
Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van missionaire activiteiten en het vormgeven van de visie van Het Open Huis voor Schalkwijk.
Je biedt geestelijke zorg en bent betrokken bij de gemeenschap in de wijk.
Je hebt de leiding bij het maken en afstemmen van nieuwe plannen en weet andere teamleden in hun kracht te zetten.

Kennis en opleidingsvereisten

  • Je bent gericht op samenwerken en je wilt onderdeel van Het Open Huis worden
  • Ook ben je bereid om op termijn in de wijk te komen wonen, zodat je daadwerkelijk het gezicht van Het Open Huis Europawijk kunt zijn.
  • Je hebt een afgeronde theologie-opleiding op minimaal hbo-niveau en je onderschrijft de theologische visie van Het Open Huis.
  • Je bent gedoopt of hebt belijdenis gedaan op grond van je geloof en je sluit je aan bij Het Open Huis Haarlem.
  • Je beschikt over voldoende zelfkennis en geestelijk leiderschap, je kunt Gods leiding verstaan en je weet de persoonlijke geloofsbeleving te verdiepen.
  • Je bezit ondernemend instinct.
  • Je hebt vernieuwende ideeën over het ‘ondernemerschap’ van de pioniersplek en de financiële gezondheid op langere termijn ervan. Je experimenteert graag met nieuwe vormen en je durft daarin een stap verder te zetten.

Wat bieden wij?

  • De uitdaging om leiding te geven aan het team van de nieuwe pioniersplek en mee te denken in de verdere ontwikkeling ervan.
  • Samenwerking en coaching vanuit een landelijk netwerk voor pioniers.
  • Samenwerking met beide kerkgemeenschappen en de bestaande pioniersplek in Molenwijk, alsmede inbedding in de organisatie van Het Open Huis.
  • Samenwerking met en ondersteuning van het leiderschapsteam, de voorganger en de andere pionier van Het Open Huis.
  • Ervaring bij de kerkplanting en de missie binnen Het Open Huis en binnen Schalkwijk.
  • Een dienstverband voor 0,8 fte bij Het Open Huis. Je start met een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor langere tijd. Op dit moment is de financiering voor zeven jaar gewaarborgd.
  • Arbeidsvoorwaardenregeling van de kerkelijk medewerkers van de PKN (schaal 9).

Geïnteresseerd?
Ben je enthousiast geworden, stuur dan je reactie (cv en motivatiebrief) naar de sollicitatiecommissie via administratie@hetopenhuishaarlem.nl.
Voor vragen over pionieren, de wijk en de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Berend Gunnink (06-51819820) of Klaas-Jan Knol (06-33772020).

Bron/foto: Het Open Huis in Haarlem

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu