Werkgever?

Frank van Roermund benoemd tot administrator van de Canonie van Berne

Tijdens het canoniekapittel van de norbertijnen in Nederland is op maandag 14 oktober 2024 in Heeswijk-Dinther Frank van Roermund o.praem. door abt-generaal Jos Wouters o.praem. benoemd tot administrator van de Canonie van Berne. De benoeming is voor een verlengbare periode van 3 jaar. Van Roermund is hiermee het hoofd van alle norbertijnen in Nederland. Hij volgt emeritus-abt Denis Hendrickx o.praem. op.

Uitdaging
Van Roermund ziet de benoeming tot administrator als een blijk van waardering én een grote uitdaging: "Het is een blijk van waardering van de medebroeders en de abt-generaal, en tegelijkertijd ook een grote uitdaging. De afgelopen jaren heeft Denis Hendrickx projecten geïnitieerd die moeten zorgen voor een stevig financieel-economisch fundament onder de abdij. Dit in samenwerking met medebroeders, medewerkers, vrijwilligers en externe deskundigen. Ik zal dit alles voortzetten, want ik zie dit als een belangrijke randvoorwaarde voor een gezonde toekomst van onze abdij. Nu gaan we als norbertijnen, samen met de velen die op ons betrokken zijn, verder met het bouwen aan onze toekomst in de samenleving van vandaag. Mijn speerpunten daarbij zullen zijn: het versterken van de omvang, de vitaliteit en gastvrijheid van de Canonie van Berne met een toekomstbestendige, gezonde financiële huishouding. Die toekomst kan zéker een mooie toekomst zijn. Het leven als norbertijn is een zinvol en prachtig leven mídden in kerk en samenleving, een samenleving waarin immers zóveel behoefte is aan zingeving en verbinding. Ik wil dit naar buiten toe, meer dan voorheen, voor het voetlicht brengen, in het vertrouwen - als God het wil - dat dit ook zal leiden tot nieuwe aanwas."

Van sterrenkundige tot administrator
Frank van Roermund (1960) o.praem. studeerde in 1987 af in de astronomie (Universiteit Leiden) en werkte daarna twee jaren in de automatisering bij Pandata-Cap Gemini en negen jaren in de ruimtevaart bij Fokker Space. In 1999 trad hij in bij de norbertijnen van de Abdij van Berne. Van 2000-2008 studeerde hij theologie aan Tilburg University. Hij voltooide deze studie cum laude. Frank van Roermund was eerder prior van de abdij van maart 2011 tot april 2016 en van maart 2019 tot 14 oktober 2024. Sinds het emeritaat van zijn voorganger eind augustus van dit jaar bekleedde hij de functie van prior-administrator.

Bron: Abdij van Berne | foto: Werner van Beusekom

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu