Werkgever?

Stephan Sanders laat andere kant 750 jaar Amsterdam zien in nieuwe KRO-NCRV serie

Amsterdam viert zijn 750-jarig bestaan en verrassend genoeg liggen er bij de Wallen, langs de grachten en in de smalle steegjes van de binnenstad allerlei spirituele schatten verborgen. Columnist en schrijver Stephan Sanders gaat opzoek naar deze verhalen over wonderen, processies tijdens onderdrukking, verborgen gebedsplekken en katholieke aanwezigheid in Amsterdam. In bijzondere ontmoetingen met onder anderen tatoeëerder Henk Schiffmacher en oud-drugspastor Ricus Dullaert ontdekt Stephan meer over de katholieke wortels. De andere kant van Amsterdam is vanaf zaterdag 26 oktober om 22:10 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Geboren in een katholiek gezin, vervreemde Stephan door de jaren heen van het geloof. Als vijftiger liep hij de Amsterdamse Sint-Nicolaasbasiliek binnen en werd opnieuw gegrepen door de katholieke spiritualiteit. In deze tweedelige serie gaat Stephan op zoek naar deze andere kant van Amsterdam. Stephan gaat in gesprek met gelovigen die, tegen de seculiere stroom in, zoeken naar wat het betekent om vandaag katholiek zijn. 750 jaar na de stichting van de stad blijkt er in Amsterdam ook in 2024 een groeiende en diverse katholieke gemeenschap te zijn. Daarnaast loopt hij langs vele katholieke ijkpunten, van de Sint-Nicolaasbasiliek tot het Damrak en het Vondelpark.

KRO-NCRV’s Mediadirecteur Sandra Hilster: "KRO-NCRV is, net als Amsterdam, onder andere geworteld in de katholieke traditie. Het ontdekken van de spirituele wortels van Amsterdam helpt ons niet alleen om onze rijke geschiedenis te ontdekken, maar ook om de diversiteit en diepgang van het geloof in onze moderne samenleving te begrijpen. We vieren in dit tweeluik de veelkleurigheid en de verbinding die we vanuit onze wortels ervaren."

Eucharistieviering
Op zondag 27 oktober om 10:00 uur bij KRO-NCRV op NPO 2 wordt er een bijzondere eucharistieviering uitgezonden vanuit de Sint-Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Deze viering markeert de start van het feestjaar 750 jaar Amsterdam.

De andere kant van Amsterdam is vanaf zaterdag 26 oktober om 22:10 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Bron/foto: KRO-NCRV

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu