Werkgever?

VU-hoogleraar Marianne Moyaert krijgt NWO-Vidi voor onderzoek naar gemengde stellen

VU-hoogleraar Marianne Moyaert (Comparatieve Theologie en Hermeneutiek van de Interreligieuze Dialoog) kan met deze Vidi-financiering van 800 duizend euro de komende vijf jaar het onderzoek Ongelijke partners? Christelijk-Joodse en Christelijk-Islamitische koppels in Nederland uitvoeren.

Confrontatie met Islamofobie en antisemitisme
Joodse en Moslim minderheden in Nederland worden geconfronteerd met Islamofobie en antisemitisme terwijl (geseculariseerde) christelijke privileges gehandhaafd blijven. Moyaert: “Dit project onderzoekt en vergelijkt hoe Christelijk-Joodse en Christelijk-Islamitische stellen hiermee omgaan. Mijn collega’s en ik gaan zich focussen op rituele en materiële praktijken, zoals besnijdenis, doop, kerstmis en Hanukkah en meer, omdat deze erg gevoelig liggen en de ongelijke machtsverhoudingen op scherp stellen.”

Vidi-financiering
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 81 ervaren onderzoekers een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

Bron: VU.nl

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu