Werkgever?
| t/m 19 oktober 2024

Dirigent voor Schola Cantorum Ekklesia Leiden

Schola Cantorum Ekklesia Leiden zoekt een Dirigent (m/v).

De Ekklesia Leiden, een oecumenische geloofsgemeenschap, is op zoek naar een enthousiaste dirigent (m/v) voor haar Schola Cantorum. De wekelijkse vieringen worden gehouden op zondagen in de historische Hooglandse Kerk. De repetities, in de eveneens historische Leidse Lokhorstkerk, zijn op donderdagavonden.

De schola bestaat uit circa 30 amateurzangers. Daarnaast beschikt zij over een aantal uitstekende musici – pianisten en organisten – die iedere zondag hun medewerking verlenen. Het repertoire bestaat vooral uit liederen van Huub Oosterhuis op muziek van Oomen/Löwenthal/Huijbers. Daarnaast groeit de aandacht en ruimte voor andere liturgische muziek.

De dirigent die wij zoeken is in beginsel iedere week – uitgezonderd de zomermaanden juli en augustus – beschikbaar voor de repetitie en voor de kerkdienst. Hij/zij voelt zich thuis in een oecumenische geloofsgemeenschap met betrokken, enthousiaste, en soms ook eigenzinnige voorgangers, scholaleden en kerkgangers.

De reactietermijn loopt tot en met 19 oktober 2024. Na beoordeling van de sollicitaties zal een aantal kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie in week 44 of 45. Een proefrepetitie maakt deel uit van de procedure.

Sollicitaties, voorzien van een cv en motivatie, kunnen worden gezonden aan het bestuur van de Vereniging Ekklesia Leiden; secretaris@ekklesialeiden.nl. Een uitgebreide profielschets kunt u hier vinden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Wim van Gent, voorzitter van de sollicitatiecommissie; willemp.vangent@gmail.com.

Informatie over de Ekklesia Leiden is beschikbaar op de website www.ekklesialeiden.nl. Daar vindt u ook een link naar tal van gestreamde kerkdiensten.

Bron: Ekklesia Leiden

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu