Werkgever?
| t/m 3 november 2024

Winkelmanager voor Kies! Voedselbank

Stek, stichting voor stad en kerk in Den Haag is op zoek naar een Winkelmanager voor Kies! Voedselbank voor 16-24 uur per week.

Heb jij er plezier in als zaken gesmeerd lopen en ben jij iemand aan wie mensen met een gerust hart iets toevertrouwen? Dan vind je bij ons zinvol werk. Met jouw ervaring in het coördineren van werkzaamheden en je klantvriendelijkheid ben jij een vertrouwd aanspreekpunt voor klanten en vrijwilligers van Kies! Voedselbankwinkel.

Wat ga je doen?
Als winkelmanager van Kies! Voedselbankwinkel draag je samen met de vrijwilligers zorg voor het reilen en zeilen van de winkel, zodat klanten van de voedselbank er soepel boodschappen kunnen doen. Je zorgt voor het rooster en de bezetting van vrijwilligers en je bent voor hen het eerste aanspreekpunt. Met de organisatie van Voedselbank Haaglanden onderhoud je de contact over aanvoer van producten en voorraden. Klanten kunnen bij jou terecht om hun verhaal te doen en je helpt ze om hun weg te vinden binnen buurt-en-kerkhuis Shalom en daarbuiten. Je doet ook een paar administratieve taken: het bijhouden van e-mail, het klantenbestand en het bijhouden van de interne administratie. Je maakt deel uit van het team van buurt-en-kerkhuis Shalom en  stemt regelmatig met je collega's af.

Het gaat om een tijdelijke baan, voor een periode van drie tot zes maanden, vanwege de gedeeltelijke afwezigheid van de huidige winkelmanager.

Wie zijn wij?
Wij geloven in mensen. Wij zetten ons in voor een stad waar niemand achterblijft. We ontvangen mensen met open armen en maken voor hen graag verschil. Dat doen we als organisatie die ook het kloppende hart is van de Protestantse Diaconie in Den Haag. Onze missie is dat we mensen willen stimuleren zich met elkaar te verbinden, elkaar te beschermen, te versterken en elkaar te bezielen. Zonder onderscheid naar geloof, gender, afkomst, nationaliteit of politieke overtuiging. Met een toegewijd team van bijna 50 medewerkers en 950 vrijwilligers zetten wij ons dagelijks in voor mensen in kwetsbare situaties.

Kies! Voedselbankwinkel is een samenwerking van Stek en Voedselbank Haaglanden. In plaats van een standaard pakket, kunnen klanten van de voedselbank zelf hun boodschappen kiezen. Daarnaast geven vrijwillige coaches hulp bij de keuzes die zij maken in het leven. Zo versterkt Kies! de mensen die er komen. Wekelijks komen 140 buurtbewoners boodschappen doen. Zij worden geholpen door vrijwilligers, die zorgen voor de bevoorrading en inrichting van de winkel of helpen als winkelmedewerker, coach, gastheer of -vrouw of administrateur. De winkel is open op dinsdag en donderdag, op woensdag wordt de winkel bevoorraad.

Kies! Voedselbankwinkel is gevestigd in ons buurt-en-kerkhuis Shalom in de wijk Bouwlust/Vrederust. Het buurt-en-kerkhuis is een plek waar we samen het leven delen en vieren. Buurtbewoners, vrijwilligers en kerkleden vinden er een gastvrije plek. We ondersteunen mensen die even hulp nodig hebben. Het team van buurt-en-kerkhuis Shalom bestaat uit 70 vrijwilligers, de projectleider, de winkelmanager en een projectmedewerker.

Wie ben jij?
Jij hebt oog en hart voor mensen in kwetsbare situaties. Je kunt goed luisteren en bent sociaal vaardig. Je hebt een proactieve werkhouding en kunt de verantwoordelijkheid dragen om eerste aanspreekpunt te zijn en een coördinerende rol te hebben. Bij voorkeur heb je ervaring met het coördineren van werkzaamheden in een winkel of bedrijf. Je bent dienstverlenend ingesteld, je kunt goed organiseren en structureren, maar je houdt ook van improviseren. Als het nodig is kun je besluitvaardig en daadkrachtig optreden.

Je maakt graag deel uit van een team. Je weet wat het is om in een vrijwilligersorganisatie te werken en hebt ervaring in de werving en begeleiding van vrijwilligers. Je hebt enige affiniteit met de open christelijke identiteit van Stek en hebt er plezier in om te werken met en voor mensen met allerlei verschillende (culturele en levensbeschouwelijke) achtergronden.

Wat krijg je bij ons?

  • Werk in een dynamische en vrolijke organisatie van bevlogen medewerkers met hart voor mensen in moeilijke situaties;
  • Een levendige werkplek, waarbij geen dag saai is;
  • Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand en vergoeding voor woon-werkverkeer, volgens de Arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland en een salaris - afhankelijk van leeftijd en ervaring - van minimaal € 2.969 en maximaal € 4.031 per maand op fulltime basis (36 uur per week);
  •  Een tijdelijk dienstverband voor een periode van drie tot zes maanden.

Informatie en solliciteren
Ben jij de enthousiaste collega die we zoeken? We horen graag van je! Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de projectleider, Heleen Joziasse (projectleider) of met Henriëtte Boerma (afdelingsmanager), beiden bereikbaar via 070-3181616.

Informatie over Stek, Kies! en buurt-en-kerkhuis Shalom vind je op stekdenhaag.nlstekdenhaag.nl/kies-voedselbankwinkel en stekdenhaag.nl/buurt-en-kerkhuis-shalom.

Jouw motivatiebrief en CV kun je sturen aan Henriëtte Boerma, via hboerma@stekdenhaag.nl. Solliciteren kan tot en met 3 november 2024.

Bron/foto: Stek Den Haag

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu