Werkgever?

Stichting Kerkelijk Waardebeheer beëindigt activiteiten

Sinds 2011 is Stichting Kerkelijk Waardebeheer actief in het ondersteunen van kerkbesturen bij een optimaal gebouwenbeleid. De stichting hanteert een onderscheidende methode met als doel ‘de kerk in ons midden te houden’. Wat is het beste gebouwenbeleid dat bijdraagt aan de continuïteit van de geloofsgemeenschap? Welke gebouw kunnen we het beste behouden, in plaats van welk gebouw kunnen we het snelste verkopen? Uitgevoerd door betrokken adviseurs die bekend zijn met de kerkelijke wereld en zonder enig winstbejag. Alle opbrengsten gaan naar de kerkelijke organisatie.

Baanbrekend
Ruim 13 jaar is Kerkelijk Waardebeheer hierin baanbrekend geweest. In een vanmorgen verzonden persbericht wordt vermeld: "Meer dan 125 kerkorganisaties hebben van onze diensten gebruik gemaakt. Vele regionale bijeenkomsten zijn bezocht, vele publicaties en boeken hebben het daglicht gezien. Het besef dat er zorgvuldig met kerkgebouwen moet worden omgegaan, wordt steeds meer ingezien en omarmd. Onze werkmethodes krijgen navolging en kerkbesturen weten steeds beter welke stappen zij moeten zetten om tot goede besluiten te komen met betrekking tot het herbestemmen van hun gebouwen.

Daarbij verandert de vraag van procesbegeleiding van beleid en besluitvorming naar het uitvoeren van concrete transacties steeds meer. Daar ligt niet het specifieke onderscheidend vermogen van Kerkelijk Waardebeheer. Ergo: wij hebben ons doel bereikt. Dat is een mooie gedachte en een goed moment om er een punt achter te zetten.

Niet laten zitten
Uiteraard laten wij onze huidige klanten niet zitten. Alle lopende projecten worden door de betrokken adviseurs gecontinueerd, zodat de huidige opdrachtgevers geen hinder ondervinden van dit besluit. Mochten kerken vragen hebben met betrekken tot herbestemming of verkoop van een kerkgebouw, dan verwijzen wij vanaf heden naar instanties binnen de eigen geloofsgemeenschappen – denk aan de bisdommen en de VKB.

Werkgeest
Alle bestuursleden en adviseurs hebben met plezier bijgedragen aan het werk van Kerkelijk Waardebeheer. Wij hopen dat anderen ons werk in onze werkgeest zullen voortzetten – op welke manier dan ook."

Bron: Kerkelijk Waardebeheer | foto: Pixabay

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu