Werkgever?

Fonds Kerk en Wereld: deze projecten ontvangen drie jaar lang 50.000 euro!

Het bestuur van fonds Kerk en Wereld is eruit: KOMunity, Dialogue Matters en ViaJacobi zijn de drie winnaars van de Tender 2021. Elk van hen ontvangt gedurende drie jaar jaarlijks een bedrag van € 50.000 voor hun initiatieven die grote groepen mensen samenbrengen en verbinden.

Mensen samenbrengen
In het najaar van 2021 stelde Kerk en Wereld, fonds binnen de Protestantse Kerk, een groot bedrag beschikbaar voor vernieuwende initiatieven die groepen mensen met elkaar samenbrengen, ongeacht geloof, kleur of achtergrond. De reactie was overweldigend: het bestuur ontving meer dan 150 projectvoorstellen uit het hele land. Hiervan werden zeven kanshebbers op maandag 31 januari uitgenodigd om een projectpitch te houden. Bestuursvoorzitter Marieke den Braber: “De projecten KOMunity, Dialogue Matters en Via Jacobi sprongen er voor ons uit. Aan hen verbinden wij als fonds de komende drie jaar onze naam.”

Level hoger
Daarbij keek het bestuur naar diversiteit tussen aanvragers, hoe men projecten aanpakt en hoe het eigene van het initiatief daarin naar voren komt. Marieke: “Met onze bijdrage willen we projecten duidelijk een stap verder brengen. We zochten geen kant-en-klare projecten, maar initiatieven die door onze steun een level hoger gebracht worden. Het lokale aspect en de impact die het project heeft in de eigen omgeving vinden we daarin echt belangrijk. Dat bracht ons bij de keuze voor juist deze projecten.”

Lees hier verder.

Bron: PKN

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu