Werkgever?

Met Graceland Festival bereikt kerk gelovige en twijfelende zinzoekers

“Steeds meer jongeren lijken op zoek te zijn naar nieuwe vormen om uiting te geven aan hun geloof.” Dat is de reactie van scriba René de Reuver van de Protestantse Kerk in Nederland op de enorme groei van het Graceland  Festival. De organisatie liet weten dat er nu al bijna 50% meer kaarten verkocht zijn voor het evenement dan in dezelfde periode vorig jaar.

De Reuver vindt het belangrijk dat de kerk midden in de samenleving staat: “Het is onze roeping als kerk om daar te zijn waar de Geest ons leidt en Jezus zich laat vinden. In onze complexe samenleving is dat op heel verschillende plekken buiten en binnen de kerkelijke kaders.”

De Reuver stelt verder dat we elkaar nodig hebben: “Geloven doe je samen. We werken naar nieuwe vormen van kerk-zijn die passen bij onze cultuur. Voor bepaalde gelovigen kunnen festivals daarbij helpen. Iedere gelovige heeft een gemeenschap nodig en Graceland blijkt voor een groeiende groep daarvoor van toegevoegde waarde te zijn. Onze plurale cultuur van nu vraagt diverse vormen, daarin moet je meebewegen als kerk.”

Het Graceland Festival is een kleinschalig en intiem festival voor gelovige en twijfelende zinzoekers. Dit jaar vindt het evenement voor de tiende keer plaats van donderdag 15 augustus t/m zondag 18 augustus in Zeewolde.

Bron: PKN | Foto: Martin Janssen

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu