Werkgever?

Joep de Hart en Frits de Lange nemen afscheid van PThU

Dr. Joep de Hart neemt afscheid van de PThU. Sinds 2011 was hij bijzonder hoogleraar op de leerstoel geloofsvernieuwing van Fonds Kerk en Wereld en de PThU.

Ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Joep de Hart organiseert de PThU op 27 mei a.s. een online mini-symposium. Dit symposium zal in het teken staan van maatschappelijke veranderingen door de coronacrisis in Nederland en de kerken. De Hart zal een afscheidsrede uitspreken met als titel ‘De pijlen van Apollo’. Matthias Kaljouw MA en Marinka Verburg - Janssen MA, beide promovendi aan de PThU, zullen op de rede reageren. Musicoloog dr. Hanna Rijken zal zorgen voor de muzikale invulling.

Praktische informatie
Locatie: online, via het platform zoom en via YouTube Livestream
Datum: donderdag 27 mei 2021
Tijd: 15.30 - 16.45 uur
Aanmelden: kan hier
___

Dr. Frits de Lange neemt op 4 juni afscheid van de PThU. Vanaf 1997 is hij hoogleraar Ethiek, eerst aan de Theologische Universiteit Kampen, later aan de PThU in Groningen.

Mini-symposium 'Eindelijk volwassen. De wijsheid van de tweede levenshelft'
De PThU biedt dr. Frits de Lange een afscheidssymposium aan dat in het teken staat van zijn boek 'Eindelijk volwassen. De wijsheid van de tweede levenshelft'. Dit symposium vindt plaats op vrijdag 4 juni 2021. Sprekers op dit mini-symposium zijn prof. dr. Hans Alma (Vrije Universiteit), dr. Hanne Laceulle (Universiteit voor Humanistiek), prof. dr. Thijs Tromp (PThU), Enrieke Damen (promovenda bij Frits de Lange) en dr. Lieke Werkman (PThU). Aansluitend op de bijdragen van deze sprekers zal De Lange een afscheidscollege uitspreken. De titel hiervan is 'Theologie als wijsheidswetenschap'.

Eessa Frieman (zang) zorgt, begeleid door Frits de Lange (gitaar), voor de muzikale omlijsting.

Praktische informatie
U kunt de afscheidsbijeenkomst via livestream bijwonen. Als u zich aanmeldt, ontvangt u daags van tevoren een link naar de livestream. Op 4 juni zal de livestream ook op deze pagina te volgen zijn.

Datum: 4 juni 2021
Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Aanmelden: via deze link

Bron: PThU

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu