Werkgever?

Pride Pelgrimage langs kerken t.g.v. 25 jaar Pride Amsterdam

Dit jaar viert Amsterdam Pride het 25-jarig bestaan. Gelovige LHBTI’ers vieren het jubileum mee. Dat doen zij met een pelgrimage langs elf kerken, op een route van Utrecht naar Amsterdam. Ze vieren dat er ruimte is voor diversiteit in de Pride community en in inmiddels vele kerken. De pelgrimage vraagt ook aandacht voor wat er nog beter moet, dichtbij en veraf, in de eigen community en in de kerken.

Take Pride in Us
Het thema van Pride 2021 is ‘Take Pride in Us’. Na 25 jaar mag er gevierd worden, maar er is evenzeer reden voor reflectie. De Pride community is divers, maar niet iedereen voelt zich vertegenwoordigd. Met de Pride Pelgrimage willen gelovige LHBTI’ers onderstrepen dat zij zich onderdeel voelen van de LHBTI-beweging die vrijheid en gelijkwaardigheid nastreeft voor iedereen.

Kerken
Al decennialang spannen gelovige LHBTI’ers en hun bondgenoten zich in voor kerken waarin iedereen zich welkom kan voelen en waarin iedereen op gelijkwaardige basis mee kan doen. De Pride Pelgrimage wil vooral danken voor de vooruitgang die is geboekt, maar wil kerken en geloofsgemeenschappen die nog niet zover zijn, evenzeer aanmoedigen stappen te zetten naar meer inclusiviteit. Wielie Elhorst, coördinator van de Pride Pelgrimage en predikant in Amsterdam: “De nadruk ligt op de dankbaarheid. Nagenoeg alle kerken die we op de route Utrecht-Amsterdam hebben uitgenodigd hun deuren open te zetten, hebben enthousiast hun medewerking toegezegd.”

Vieren
De Pride Pelgrimage wordt georganiseerd door het Pride Kerkdienst team. In iedere kerk vindt een korte viering plaats. De kerken die bezocht worden doen mee in de gebeden die zijn geschreven. Vanuit sommige kerken lopen leden een stukje van de route mee. In de Pride Pelgrimage lopen ook twee Pride ambassadeurs mee: Axe Leito en Tieneke Sumter. De inschrijving is inmiddels gesloten. Mede vanwege de coronapandemie kan slechts een beperkt aantal mensen meelopen.

Vrijdag en zaterdag 30 en 31 juli 2021
Start op 30 juli om 9.30 uur in de Janskerk in Utrecht.
Slot op 31 juli om 14.15 uur in de Westerkerk en op het Homomonument in Amsterdam.

LHBTI staat voor: lesbisch, biseksueel, biseksueel, transgender, intersekse.

Bron: Amsterdam Pride

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu