Werkgever?

School voor idealisten opgericht in Amsterdam

Waar leer je keuzes maken die direct invloed hebben op de wereld om je heen? Hoe leer je überhaupt nadenken over de wereld die je in de toekomst wilt zien. En misschien wel nog belangrijker hoe geef je uiting aan je idealen op een manier waarop je het ook volhoudt op de langere termijn?

Met deze vragen kunnen mensen op 14 maart aan de slag in de eerste avondcursus van de Idealenschool, dé praktijkschool voor mensen met idealen. In zeven avonden met trainingen op inspirerende locaties worden de deelnemers geholpen om hun idealen in kaart te brengen en vervolgens ook vorm te geven in de praktijk.

Suzan Doodeman, oprichter van de Idealenschool: ”We spreken veel mensen die wel met hun idealen aan de slag willen, maar geen idee hebben hoe. De Idealenschool helpt je om grip te krijgen op wat je belangrijk vindt én dat om te zetten in actie.”

Acht van de honderd werknemers ervaart het werk dat ze doen als zinloos. Nog eens 17 procent betwijfelt of hun werk enig nut heeft. En dat terwijl mensen graag van betekenis zijn, dat het er toe doet waar ze al hun (werk)tijd aan besteden. De Idealenschool beweegt mensen richting zinvolle acties. Hoe klein of groot ook.

De eerste cursus van de Idealenschool is een samenwerking tussen Hoe Dan Wel en De Kwekerij. Deze cursus is voor iedereen die van betekenis wil zijn voor hun stad of dorp. Welke idealen heb jij voor je directe woonomgeving? En hoe past dat ideaal bij jou? Wat zou je kunnen doen en eventueel met wie? Guy Wijnen (De Kwekerij): “Het faciliteren van oefenplekken waar mensen kennis en ervaringen uitwisselen zijn belangrijk. Zodat mensen samen kunnen ontdekken wat wel en niet werkt.”

In de eerste cursus is plek voor 12 deelnemers en start op dinsdagavond 14 maart en vindt om de week plaats op dinsdagavond.

Meer informatie is te vinden op idealenschool.nl of neem contact op met Suzan Doodeman suzan@hoedanwel.nl | 06 44648329

Hoe Dan Wel wordt gerund door twee bevlogen sociaal ondernemers die inmiddels al meer dan 120 mensen hebben begeleid bij de start en groei van hun maatschappelijke of duurzame initiatief en ontwikkelden hiervoor een eigen methode. Daarnaast zijn ze zelf betrokken bij de oprichting van verschillende stichtingen en ondernemingen, zoals het Kleiklooster, brouwerij Kleiburg en stichting We Gaan Ze Halen. Ze schreven een boek: ‘Hoe dan wel. Lees dit boek en maak je idealen waar’, dat in 2022 uitkwam bij uitgeverij Ten Have.

De Kwekerij is in 2015 ontstaan met de missie om studenten en young professionals tot bloei te laten komen. Ze bieden workshops, een ontwikkelingstraject, retraites en coaching aan waar je door traagheid, reflectie en kwetsbaarheid waardevolle inzichten opdoet. Met doel om gesprekken over belangrijke levensvragen te normaliseren.

Bron: Hoe Dan Wel

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu