Werkgever?

Arie van der Veer overleden

De bekende theoloog, predikant en oud-voorzitter van de Evangelische Omroep Arie van der Veer is vandaag overleden op 82-jarige leeftijd. Dat meldt zijn broer Mar van der Veer op Facebook.

Hij schrijft: "Vandaag – op de verjaardag van mijn zus – is mijn broer overleden. Op het allerlaatst nog net in zijn eigen huis, te midden van zijn vrouw en kinderen. Onder het zingen van het lied ‘Ik zal er zijn’ blies hij zijn laatste adem uit. Dankbaar ben ik dat ik vorige week nog bij hem in de kamer zat en we over van alles gesproken hebben, zonder dat we wisten dat het de laatste keer zou zijn. Aanvankelijk dachten we nog in maanden, toen werden het weken, het werden dagen. Bang om te sterven was hij niet, wel voor de weg er naar toe. Hoe zou het gaan? ‘Ik moet toch echt de Jordaan door’ schreef hij twee dagen geleden. Het pad is droog gevallen. Hij is in het Beloofde Land."

'Oecumene van het hart'
Van 1961 tot 1966 studeerde Arie van der Veer theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Vervolgens diende hij vanaf 1966 tot 1990 als predikant in respectievelijk Nieuwe Pekela en Zwolle. Onder zijn leiding maakte de kerk in Zwolle een forse groei door.

Van 1990 tot 1 september 2008 was hij voorzitter van de Evangelische Omroep. Onder zijn voorzitterschap ontving de EO de A-status. Hij richtte zich vanuit zijn functie sterk op eenheid onder christenen uit verschillende gezindten. Van der Veer noemde dit de 'oecumene van het hart'. Van 1991 tot 1998 was hij ook vice-voorzitter van de NOS. Op 24 augustus 2008 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 8 juni 2015 overleed zijn oudste zoon Peter van der Veer, die net als zijn vader voorganger was in de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle, plotseling.

Bron: Facebook en Wikipedia | Foto: Youtube

 

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu