Werkgever?

Recordaantal bezoekers op Graceland Festival 2022

Relatietherapie tussen Boeren en Burgers, een multireligieuze gebedsoproep, spontane samenwerkingen tussen muzikanten, confronterende en verzoenende sprekers en muziek uit alle hoeken en gaten van de wereld, dat was Graceland Festival 2022. Van 18-21 augustus waren er ruim 2400 mensen op het zonovergoten terrein te vinden. Met 10% groei kan het festival met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.

Het thema van de achtste editie van Graceland Festival was Heel de Wereld. In de muziek, kunst en discussies stond de rijke diversiteit van onze wereld centraal en werd deze gevierd. Tegelijkertijd was er aandacht voor de pijn, het onrecht en de rouw, voor al die thema’s waarin heling nodig is. Tearfund en de Protestantse Kerk waren als hoofdpartner aanwezig met kunst en publieksprogramma’s.

Graceland Festival is een plek van ontspannen ontmoeting voor een gemengde doelgroep van jong en oud, religieus en niet-religieus, conservatief en progressief. Heel even liep de spanning op tijdens de zondagviering, toen activisten van Christian Climate Action protesteerden bij de boerenkraam waar lokaal voedsel verkrijgbaar was en ook de rode boerenzakdoek. De interreligieuze gebedsoproep beroerde de harten en was onderwerp van menig gesprek op het festival. Na het ‘trouwen met Heel De Wereld in een boskapel, werd ceremonieel de grond van de zuiderzeebodem gekust. De rij voor de voorstelling van Timzingt was langer dan het veld groot was. Dagenlang bouwden mensen van alle leeftijden aan lichtkunstwerken en ‘heilige huisjes’ (boshutten). Als sluitstuk van het festival organiseerde de Amerikaanse band Gungor een spontane samenwerking met de band Trinity en een gelegenheidskoor van bezoekers en vrijwilligers van het festival. Op het hoogtepunt van hun uitbundige show zongen bezoekers uit volle borst naar elkaar ‘Kun je van me houden met alles wat ik ben?’ waarop luidkeels werd teruggezongen ‘Ja, ik hou van je met alles wat ik heb’.

Vrijwilligers, medewerkers en organisatoren zien alweer uit naar de volgende edities van het Graceland Festival, die als thema ‘Heel De Mens’ en ‘Heel De Tijd’ zullen hebben. ‘We zijn dankbaar en trots dat we op zo’n unieke manier een thuis kunnen zijn voor een groeiende groep bezoekers.’, aldus festivaldirecteur Gerda van Veen.

Bron: Graceland

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu