Werkgever?

Willemijn Piksen wint Anders Bäckström Prize 2022

Oud-PThU-studente Willemijn Piksen heeft voor haar masterscriptie de Anders Bäckström Prize 2022 gewonnen voor de beste masterscriptie in diaconiewetenschappen.

Zij schreef haar scriptie over de ‘heterotopie’, ofwel plekken die zo ‘anders’ zijn dan de rest van de samenleving dat ze ons aan het denken zetten – denk aan begraafplaatsen, gevangenissen, buurten waar veel mensen wonen met een andere culturele achtergrond. In haar thesis betoogt ze dat wij juist in de confrontatie met het ‘anders-zijn’ kunnen leren reflecteren op onze ‘normale’ samenleving. Juist daar daagt de ‘God van de marges’ ons uit.

Voor haar scriptie deed ze onderzoek onder jonge, alleenstaande vluchtelingen in Antwerpen. Met hen maakte ze ook een documentaire als onderdeel van haar afstudeeronderzoek. In een interview met Willemijn op de website van de PThU vertelt ze meer over haar scriptie en de  gedachte daarachter.

De prijs wordt uitgereikt in Oslo (Noorwegen) tijdens de negende Conference for Research in Diaconia and Christian Social Practice tussen 31 mei en 2 juni 2023. Willemijn Piksen studeerde in januari 2023 af aan de masteropleiding Theologie-Gemeentepredikant van de Protestantse Theologische Universiteit.

Bron/foto: PThU

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu