Werkgever?

Gerben Heitink komt met boek over 'kerk in de spiegel van de jaren zestig'

Op 29 september verschijnt het boek 'Een doorbraak in de tijd. Kerk in de spiegel van de jaren zestig' van Gerben Heitink bij KokBoekencentrum.

De jaren zestig vormden een periode in de geschiedenis waarin zich grote veranderingen in onze samenleving voltrokken. Met veel anderen heeft Heitink deze tijd als bevrijdend en hoopgevend ervaren. Ook de kerk werd hierdoor diep geraakt. Er kwam beweging in de kerk en de theologie. Er kwam een leegloop op gang.

Wie onderweg door het leven geen brokken wil maken, kijkt bij herhaling in de achteruitkijkspiegel. In dit boek is dat ‘de spiegel van de jaren zestig’. Terugkijken helpt bij vooruitblikken. Met zijn nieuwe boek Een doorbraak in de tijd wil Heitink zichzelf en anderen een spiegel voorhouden en de vraag stellen of wij de beweging van de jaren zestig in de decennia daarna wel voldoende op waarde hebben geschat.

Hij toont aan dat in deze jaren de Verlichting, tot dan toe het geestelijk eigendom van intellectuelen, doordrong in alle lagen van de bevolking. Het roept de vraag op hoe de kerk zou moeten anticiperen op de doorwerking van de jaren zestig. Gerben Heitink voert een pleidooi voor een kerk van leken. Daarmee kan Luthers droom van ‘het algemeen priesterschap der gelovigen’ eindelijk werkelijkheid worden.

Over de auteur

Dr. Gerben Heitink schreef dit boek op basis van zestig jaar kerkelijke ervaring als gemeentelid, predikant en praktisch-theoloog. Hij was als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en als honorair hoogleraar aan de Universiteit van Pretoria, Zuid-Afrika.

Boekgegevens
Naam auteur: Dr. Gerben Heitink | Titel: Een doorbraak in de tijd. Kerk in de spiegel van de jaren zestig | ISBN: 9789043537360 | Aantal pagina's: 240 | Prijs: €20,00 | Verschijnt: 29 september 2021

Klik hier om het boek 'Een doorbraak in de tijd. Kerk in de spiegel van de jaren zestig' te reserveren.

Bron: KokBoekencentrum

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu