Werkgever?

‘Kaarsje voor Huub’

Dit jaar overleed op 89-jarige leeftijd theoloog en liedtekstschrijver Huub Oosterhuis. Aan de vooravond van Allerzielen steken dierbaren en bewonderaars daarom een kaarsje op voor hem, in een speciale uitzending van Kruispunt.

Eén van hen is kleinzoon Jonas van den Eeden, de zoon van Trijntje Oosterhuis. Hij haalt mooie herinneringen op aan zijn opa, die hem als kind hielp met zijn Sinterklaasgedichten. Jonas: “Iets willen betekenen voor een ander, dat heb ik van hem geleerd.” Hij bezoekt het huis van zijn opa, waar hij nog graag gesprekken met hem had willen hebben over het leven.

Veel mensen, van jong tot oud, worden geraakt door de teksten en gedichten van Oosterhuis. Zeker ook in combinatie met de muziek van onder andere componist Antoine Oomen. Zijn dochter Heleen Oomen groeide er mee op en zingt graag de teksten van Oosterhuis. Zij repeteert in de uitzending met haar vader voor een uitvoering van de door de lieddichter vertaalde 150 psalmen. Ook zij steekt een kaarsje op voor Huub.

Kruispunt: ‘kaarsje voor Huub’ is te zien op 29 oktober om 17.10 uur op NPO2.

Bron/foto: KRO-NCRV

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu