Werkgever?

Ruard Ganzevoort nieuwe rector International Institute of Social Studies

Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is verheugd de benoeming bekend te maken van prof. dr. R. Ruard Ganzevoort (1965) tot rector van het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag. Hij start deze functie op 15 augustus 2023, als opvolger van professor Inge Hutter die de afgelopen acht jaar rector van het ISS was.

Ruard Ganzevoort is sinds 2005 hoogleraar Praktische Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en sinds 2017 decaan van de Faculteit Religie en Theologie aan dezelfde universiteit. Ook is hij sinds 2005 lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks. 2011 en zal in juni aftreden.

Ganzevoort: “Ik ben verheugd en vereerd om de komende jaren met ISS samen te werken op het gebied van mondiale ontwikkeling en sociale rechtvaardigheid. Ik kijk er naar uit om de ISS-gemeenschap te leren kennen!”

De belangrijkste aandachtsgebieden van Ruard Ganzevoort op het gebied van religie zijn trauma, seksualiteit, conflict, identiteit en populaire cultuur. Hij heeft 27 boeken en meer dan 210 wetenschappelijke of professionele publicaties gepubliceerd of bewerkt. Ruard Ganzevoort schrijft blogs over religie, politiek en samenleving.

Hoogleraar Annelien Bredenoord, rector van de Erasmus Universiteit: "De Erasmus Universiteit Rotterdam wil met de samenleving omgaan, niet vanuit de ivoren toren, maar als kennisinstelling midden in de samenleving. ISS speelt hierin een belangrijke rol. Ruard Ganzevoort valt op door zijn leiderschap, enthousiasme en inzet. We zijn er zeker van dat hij het debat over de toekomst van ontwikkelingsstudies op een stimulerende en boeiende manier zal kunnen stimuleren en een waardige opvolger is van het geweldige leiderschap van Inge Hutter. We heten hem van harte welkom en veel succes."

Bron: EUR

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu