Werkgever?

Tabitha van Krimpen schrijft boek over twintigers in de kerk

Op 1 juni 2023 verschijnt het boek Bottom-up kerk: zijn waar twintigers zijn van Tabitha van Krimpen. Een pleidooi van de Jonge Theoloog des Vaderlands 2021-22.

Bottom-up kerk
Bottom-up kerk van voormalig Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen is een pleidooi om meer aandacht te geven aan twintigers in de kerk.

Waarom niet een abonnement op de kerk, in plaats van Actie Kerkbalans? Wat als er in de kerk meer ruimte zou zijn voor experiment en het zoeken naar nieuwe vormen? Tabitha van Krimpen onderzoekt aan de hand van haar concept ‘bottom-up kerk’ hoe een kerk beter kan aansluiten bij twintigers en bij de huidige tijd. Daarbij is het belangrijk om terug te gaan naar de kern van kerk-zijn en niet te vertrouwen op regels en procedures, maar op God die de kerk in zijn hand houdt. Daarnaast is een andere manier van kijken nodig, waarbij niet crises, maar kansen voor de kerk centraal staan. Aan de hand van haar ervaringen als Jonge Theoloog des Vaderlands, haar achtergrond in zowel theologie als bedrijfskunde en haar gesprekken met twintigers en kerkvernieuwers komt Tabitha van Krimpen tot verrassende inzichten.

Bij dit boek zijn gespreksvragen beschikbaar.

Over de auteur
Tabitha van Krimpen (Utrecht) is bedrijfskundige (MSc) en masterstudent theologie aan de PThU. In 2021/2022 was ze Jonge Theoloog des Vaderlands.

Boekgegevens
Bottom-up kerk | Een plek waar twintigers zijn | Tabitha van Krimpen | 9789043539289 | € 20,00 | Ook als e-book
Voor meer informatie of om dit boek te bestellen: klik hier.

Bron: Kloosterboekwinkel Wittem

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu