Werkgever?

TU strijkt neer in universiteitskwartier van Utrecht

De Theologische Universiteit verhuist in 2022 van Kampen naar Utrecht. Vanaf september 2022 zullen in een gebouw aan de Plompetorengracht de eerste colleges worden aangeboden. De universiteit vestigt zich voor de eerstkomende jaren in de binnenstad, waar zij een monumentaal pand huurt in het universiteitskwartier in de nabijheid van de universiteitsbibliotheek en het Janskerkhof. Het pand aan de Plompetorengracht is eigendom van de Stichting Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek en ligt naast de Kathedrale Koorschool, een basisschool met veel muziekonderwijs.

Het College van Bestuur van de TU is verheugd dat deze locatie is gevonden. "Wij hebben met het bestuur van stichting en de kathedrale koorschool goede partners gevonden om mee samen te werken. Het is de bedoeling hier de komende jaren te blijven tot duidelijk is waar de TU zich definitief zal kunnen vestigen in Utrecht", zegt Pim Boven, lid van het College van Bestuur.

De TU verhuist in fasen. De periode van opbouw in Utrecht en afbouw in Kampen duurt drie jaar. De komende jaren zullen er gebouwen worden afgestoten in Kampen, terwijl de activiteiten in Utrecht zich zullen uitbreiden. In september 2022 start het eerste jaar van de bachelor Theologie in Utrecht en ook het premaster-onderwijs.

De TU zal weinig aan haar naam veranderen. "Wij hechten aan de continuïteit met wie we zijn en blijven dezelfde instelling, alleen nu in een andere context", aldus rector Roel Kuiper. "Vandaar dat we aan de naam van de universiteit nu alleen de plaatsnaam Utrecht toevoegen." In de overgangsfase heet de TU Theologische Universiteit Kampen|Utrecht.

Door middel van een special van TU Magazine wordt dit weekend het nieuws over de vestiging in Utrecht en de naam van de universiteit bekend gemaakt. In dit nummer wordt een uitgebreide toelichting gegeven op de verhuizing. Deze bekendmaking is tevens het startschot van de studentenwerving voor de bacheloropleiding in Utrecht.

Bron: TU Kampen | Foto: Pixabay

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu