Werkgever?

Volzin Magazine neemt website 'de Bezieling' over

Volzin Magazine BV, het bedrijf dat eigenaar is van Volzin Magazine en de bijbehorende website www.volzin.nl, neemt per 1 februari a.s. de website de Bezieling over. De artikelen van de Bezieling zullen de komende maanden worden gemigreerd naar de website van Volzin en in de geest van de Bezieling zullen de komende jaren ook nieuwe artikelen worden geplaatst.

Nieuw leven
Eind november maakte het bestuur van de Bezieling bekend dat de Bezieling na ruim 10 jaar - de start was op vrijdag 4 oktober 2013 - zou stoppen in ‘de huidige vorm’ maar dat er wel nog gesprekken gevoerd zouden worden met een aantal partijen. Een van die partijen was Volzin Magazine BV. In december is na een verkennend gesprek besloten om de Bezieling nieuw leven in te blazen door deze site een eigen plek te bieden op de website van Volzin.

Auteurs en abonnees
De auteurs van de Bezieling zijn uitgenodigd te blijven schrijven voor de Bezieling. De abonnees op de nieuwsbrief van de Bezieling verhuizen mee naar de wekelijkse nieuwsbrief van Volzin. Over een vorm van betrokkenheid door Theo van de Kerkhof, hoofdredacteur van de Bezieling, wordt momenteel gesproken. Het bestuur van de stichting die de Bezieling mogelijk heeft gemaakt, zal binnenkort de stichting opheffen.

Beste optie
Van de Kerkhof is blij met de overname door Volzin: “Het is fijn dat ons werk van de afgelopen jaren in een nieuwe vorm toekomst krijgt. Ik denk dat er behoefte is aan bemoediging en inspiratie die past bij deze tijd. De veelzijdige christelijke spiritualiteit kan daarbij een hulpbron zijn. Je eigen traditie op een vrije manier serieus nemen en vruchtbaar maken voor het heden, dat is steeds de inzet geweest van de Bezieling en dat herken ik in Volzin.” Enis Odaci, directeur van Volzin Magazine BV, en Volzin-hoofdredacteur Greco Idema zijn eveneens blij met de overname: “Het is belangrijk om levensbeschouwelijke taal levend te houden en op dit punt komen de doelen van Volzin en de Bezieling goed overeen. Voor de nieuwsbrief-abonnees en schrijvers van de Bezieling betekent dit dat de artikelen van de Bezieling gewoon op Volzin.nl te vinden zullen blijven én dat er vele nieuwe artikelen geschreven kunnen en zullen worden. Het eigene van de Bezieling blijft zo behouden.”

Actie
De overname van de Bezieling door Volzin past in de groeistrategie van Volzin Magazine BV om de komende jaren haar online portfolio uit te breiden. Om de bijbehorende inhoudelijke vertaalslag te maken, zal Volzin binnenkort het redactieteam uitbreiden met een redacteur die in geest van de Bezieling zal schrijven. Meer informatie over de vacature vindt u binnenkort op www.volzin.nl.

Bron: Volzin

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu