Werkgever?

Platform over religiewetenschap voor journalisten en studiekiezers

Eerder vandaag heeft NOSTER, de Nederlandse Onderzoekschool voor Theologie en Religiewetenschap, namens twaalf instellingen de website Religienet gelanceerd.

Religienet biedt een overzicht van bijna ruim tweehonderd onderzoekers binnen het religiedomein. Op de site is te zien op welke thema’s en vakgebieden hun expertise ligt. Daarnaast staat er informatie voor studiekiezers op de site over alle bachelor- en masteropleidingen in theologie en religiewetenschap. De site is ingedeeld in 34 thema’s en 19 vakgebieden en zo opgezet dat hij doorlinkt naar de persoonlijke pagina’s van onderzoekers of de pagina’s van opleidingen. De site is bedoeld om te laten zien wat onderzoek en onderwijs op het terrein van religie te bieden heeft. Ook over thema’s waar je niet zo snel aan ze denkt, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid, economie en politiek, zijn er religiewetenschappers die een interessante invalshoek hebben en een toegevoegde waarde.

Op de site van Religienet zijn onderzoekers en opleidingen vertegenwoordigd van de Evangelische Theologische Faculteit Leuven, Protestantse Theologische Universiteit, Radboud Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, Theologische Universiteit Apeldoorn, Theologische Universiteit Kampen, Tilburg University, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Universiteit voor Humanistiek en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bron: NOSTER

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu