Werkgever?

De toekomst van theologie en religiestudies

Hoe ziet de toekomst van theologie en religiewetenschappen eruit in deze tijd van grote maatschappelijke transities zoals individualisering, pluralisering en dekolonisatie?

De academische studie van theologie en religie blijft wereldwijd een cruciale rol spelen, gezien de onverminderde aanwezigheid en invloed van geloofsgemeenschappen te midden van grote maatschappelijke transities zoals individualisering, pluralisering en dekolonisatie.

Hoe moeten de vakgebieden theologie en religiewetenschappen op die ontwikkelingen reageren om hun vitaliteit te behouden? Wat is de toekomst van de confessionele theologie in verschillende contexten? En hoe kunnen niet-christelijke religies in de postkoloniale tijd gelijke voet krijgen bij academische instellingen die door het westerse christendom zijn gestempeld?

Kortom: hoe ziet de toekomst van theologie en religiewetenschappen eruit?

Deze vraag staat centraal in dit seminar 'De toekomst van theologie en religiewetenschappen' op 6 juli a.s. (van 09.30 - 15.45 uur), ter gelegenheid van het officiële pensioen van Prof. dr. Eddy Van der Borght (VU-FRT).

Bekijk hier het volledige programma en stuur een mailtje naar m.bouman@vu.nl om dit (gratis) evenement bij te wonen.

Bron/foto: VU

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu