Werkgever?

GroenePreek-wedstrijd van start

Nederlands Dagblad en GroeneKerken organiseren een wedstrijd voor de beste groene preek van 2023. Het doel is om theologen en voorgangers in kerken en christelijke geloofsgemeenschappen uit te dagen om te preken over geloof en duurzaamheid.

Een jury zal de ingezonden preken beoordelen op originaliteit, bijbeluitleg, vertaling naar vandaag en retorische aspecten. De juryleden zijn onder andere dominee Kees van Ekris, bisschop Gerard de Korte en duurzaamheidsexpert Annemarthe Westerbeek. Zij zullen twee winnaars kiezen; één theoloog en één ‘lekenpreker’. Er is bewust gekozen voor deze twee categorieën, omdat de organisatoren iedereen die betrokken is op spreken in de kerk, geloof en duurzaamheid willen aanmoedigen om mee te doen.

Carla Dik-Faber (GroeneKerken): “Of je nu theologie gestudeerd hebt en regelmatig op de kansel staat, of weinig preek-ervaring hebt: iedereen die het christelijk geloof en een bijbelgedeelte als uitgangspunten neemt, is van harte uitgenodigd om een groene preek in te zenden.”

Gehoopt wordt op veel inzendingen én natuurlijk veel bezinning op het thema duurzaamheid in de kerk.

Klik hier voor meer info.

Bron: Groenekerken.nl | Foto: Pixabay

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu