Werkgever?

Jubileumeditie van de Summerschool in Oud-Katholieke Theologie!

Aanstaande zomer is het tien jaar geleden dat de eerste Summerschool in Oud-Katholieke Theologie werd aangeboden. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum hebben de docenten van het Oud-Katholiek Seminarie in Utrecht een jubileumeditie van de Summerschool samengesteld. Net als afgelopen jaren wordt er in de eerste week van juli (2-7 juli) een inleidende cursus over Oud-Katholieke theologie aangeboden met de titel ‘Old Catholic Theology in its Ecumenical Context’. De tweede summerschoolweek (9-14 juli) zal dit jaar echter bestaan uit een gloednieuwe verdiepende cursus getiteld ‘Old Catholic Theology beyond the Basics: In search of being Church in Communion’.

De nieuwe cursus biedt verdiepende colleges, interactieve seminars en inzicht gevende excursies over de roeping en uitdaging van de kerk op zoek naar eenheid en gemeenschap. Deelname aan de nieuwe cursus biedt een unieke en uitdagende mogelijkheid om je kennis van, en inzicht in de oud-katholieke traditie in haar culturele, historische en oecumenische context te verdiepen.

De keuze voor het thema ‘In search of being Church in Communion’ is geïnspireerd door de verkiezing van Cornelis Steenhoven tot aartsbisschop van Utrecht in 1723, dit jaar 300 jaar geleden. Hoewel deze verkiezing leidde tot een breuk tussen de kerk van Utrecht en de kerk van Rome, inspireerde het de Nederlandse katholieken tegelijkertijd om ​​voortdurend te zoeken naar een goede manier om kerk te zijn. De cursus wil de vruchten van deze reis delen.

Interesse? Op de website van het Oud-Katholiek Seminarie vind je alle informatie over de twee Summerschools. Daarnaast vind je er ook een verslag van de editie van 2022 van deelnemer Eva Meeusen-Henniger. Zij beschreef de Summerschool als 'een ervaring om nooit te vergeten!'. Bij vragen of voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Rieneke Brand via rieneke.brand@okkn.nl. Deadline voor inschrijving is 1 Juni.

Bron: OKKN

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu