Werkgever?

'Kerkgebouwen – 88 inspirerende voorbeelden van nieuw gebruik’

Nederland is een land van kerkgebouwen. Het zijn de dragers van geloof, kunst en cultuur. Bakens in de omgeving. Maar wat ermee te doen in een tijd waarin het kerkbezoek afneemt en de gebouwen hun functie als gebedshuis verliezen? Inmiddels hebben meer dan 1500 van de ruim 7100 gebedshuizen een andere bestemming gekregen. Daarvoor was lef, creativiteit en betrokkenheid nodig.

In dit recent bij uitgeverij Blauwdruk verschenen boek staan 88 inspirerende, rijk geïllustreerde voorbeelden. Soms gaat het om minimale aanpassingen in de bestemming, regelmatig om ingrijpende, architectonische hoogstandjes. De bijzondere sfeer en uitstraling van de kerk blijft daarbij vaak bewaard.

Het 400 pagina’s tellende boek maakt duidelijk  wat er bij deze verandering komt kijken en welke oplossingen denkbaar zijn. Met actueel cijfermateriaal en internationale vergelijkingen krijgt het onderwerp perspectief. Zo helpt het boek een toekomst te vinden voor deze monumentale gebouwen die velen zo dierbaar zijn.

i.s.m. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Tekst 
Albert Reinstra, Frank Strolenberg, Jaco Boer, Jeroen Westerman, Karel Loeff, Mascha van Damme, Richelle Wansing, Lilian Grootswagers, Marchje Schaap en Miranda Megens

Hardcover, foliedruk, full colour
400 pagina’s, 22 x 28 cm
ISBN 9789492474384

Klik hier voor meer informatie of om dit boek te bestellen.

Bron: Uitgeverij Blauwdruk

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu