Werkgever?

Protestantse Diaconie Amsterdam viert 300-jarig bestaan Corvershof met een Zomerfeest 

Het Corvershof aan de Nieuwe Herengracht in Amsterdam bestaat dit jaar 300 jaar. De Protestantse Diaconie, al 300 jaar eigenaar van het pand, viert dit op 30 juni met een Zomerfeest in de binnentuin. Wat begon als behuizing voor armlastige echtparen, is nu een bruisende plek van maatschappelijke initiatieven. “Er gebeurt hier zoveel moois, dat willen we tijdens een mooi feest met iedereen delen. Er is lekker eten, drinken, muziek en activiteiten.”

De bouw van het Corvershof dat in 1723 werd afgerond werd mogelijk gemaakt door de erfenis Jan Corver en Sara Maria Trip. Een deel van hun vermogen lieten ze, ze stierven jong, na aan de Diaconie van de Hervormde Kerk die er een hof voor oudere stellen liet bouwen.

Vanaf de jaren zeventig woonden er studenten. Sinds 2006 is het Corvershof de thuisbasis van het diaconaal centrum van de Protestantse Diaconie. Verschillende projecten voor mensen die te maken hebben met sociale uitsluiting, zoals o.a. het Wereldhuis voor ongedocumenteerde mensen en het Straatpastoraat met programma’s voor mensen die bekend zijn met het leven op straat, zijn nu gevestigd in het monumentale pand. In de kamers waar ooit de echtparen woonden, werken verschillende andere maatschappelijke initiatieven nu aan een socialer en rechtvaardiger Amsterdam.
Op 30 juni zijn al deze maatschappelijke initiatieven te vinden in de Hoftuin waar de Diaconie de 300e verjaardag van het Corvershof viert.

Van 16.00 tot 23.00 uur is er een programma met livemuziek, toneel en andere activiteiten. Gratis toegang. Adres: Nieuwe Herengracht 18. Meer info: www.diaconie.org/events.

Bron: Diaconie.org | Foto: Wikipedia

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu