Werkgever?

Spaanprijs 2021 voor theoloog Samuel Lee

De J. B. Th. Spaanprijs voor vernieuwende christelijke communicatie gaat in 2021 naar de theoloog Samuel Lee. De Spaanprijs wordt om de twee jaar toegekend aan mensen die op artistieke of publicitaire wijze een opmerkelijke bijdrage leveren aan het christelijke of kerkelijke leven in Nederland.

Al enkele decennia vraagt Samuel aandacht voor de één miljoen christenen met een migratieachtergrond die Nederland rijk is. Samuel Lee is, na zijn rol als Theoloog des Vaderlands-af in 2019-2020, in de media hét gezicht gebleven dat migrantenkerken op de kaart zet en hokjes-denken binnen diverse denominaties, religies en onder al dan niet nieuwe Nederlanders probeert te doorbreken.

Hij preekt daarbij niet alleen voor eigen parochie maar houdt ook de brede kerk een spiegel voor met zijn oproep om zichtbaar en hoorbaar te zijn in het publieke domein, bijvoorbeeld door zich uit te spreken over maatschappelijke kwesties. Hij roept op tot een dialoog en schuwt moeilijke thema’s niet. Daarmee steekt hij zijn nek uit binnen diverse kringen waarin hij verkeert, in het bijzonder in zijn eigen pinksterbeweging.

De prijs wordt aan Samuel Lee uitgereikt in het nieuwe jaar. Vanwege de Coronamaatregelen is het moment van uitreiking uitgesteld. De prijs omvat een geldbedrag van €2500,- en een oorkonde.

De J. B. Th. Spaanprijs is vernoemd naar de journalist Jan Spaan (1900-1969), in de Tweede Wereldoorlog actief in het verzet en oprichter van het weekblad Hervormd Nederland. Uit zijn nalatenschap wordt een tweejaarlijkse mediaprijs toegekend, bestaande uit een geldbedrag en een oorkonde. Eerdere winnaars waren onder anderen Jacobine Geel, Anne van der Meiden, Vonne van der Meer en Henk van Ulsen.

Bron: J.B.Th. Spaanstichting

 

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu