Werkgever?

Volzin Magazine BV neemt Volzin Magazine over van de Koninklijke BDU

Volzin magazine, het maandblad over religie en samenleving dat dit jaar het 20-jarig jubileum viert, wordt met ingang van 1 augustus 2023 niet meer uitgegeven door de Koninklijke BDU in Barneveld, maar door VOLZIN MAGAZINE BV. Deze BV zal zich richten op de verdere ontwikkeling van het merk Volzin via printproducties, online publicaties en community projecten.

Het hoofdredactioneel team, bestaande uit Greco Idema en Enis Odaci, gaf voorheen op freelancebasis Volzin magazine inhoudelijk vorm. Zij zullen verantwoordelijk worden voor de exploitatie van het merk Volzin. Enis Odaci wordt directeur van VOLZIN MAGAZINE BV en Greco Idema blijft als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de inhoudelijke koers van Volzin magazine.

Overdracht
Directeur Jeroen Cnossen van de Koninklijke BDU: “Toen Greco en Enis drie jaar geleden de redactievoering van Volzin gingen doen, spraken zij al de ambitie uit om het merk Volzin veel breder te ontwikkelen. Wij hebben toen afgesproken dat zij dat in eigen beheer zouden doen. We zagen het merk Volzin uitgroeien van een magazine naar een community, actief op verschillende platformen: print, digitaal en zelfs live. De Koninklijke BDU is veel meer een uitgeverij van lokale nieuwsmedia, terwijl Greco en Enis midden in de doelgroep van Volzin staan. Afscheid nemen is nooit fijn, maar het voelt goed dat het mooie blad Volzin nu voortgezet wordt in vertrouwde handen.”

Alle werkzaamheden die nodig zijn voor het maken van Volzin magazine en het beheren van de website van Volzin, vallen met ingang van 1 augustus onder eindverantwoordelijkheid van VOLZIN MAGAZINE BV. Hoofdredacteur Greco Idema is enthousiast over de overname. “We zijn de Koninklijke BDU dankbaar voor de ruimte die we hebben gekregen om Volzin te ontwikkelen in een almaar veranderende ‘bezinningsmarkt’. Het levensbeschouwelijke werkveld is volop in beweging en we zijn erg gedreven om daarbinnen onze ambities vorm te geven.”

Activiteiten
VOLZIN MAGAZINE BV gaat zes hoofdactiviteiten uitvoeren. Allereerst het magazine dat de komende jaren zal worden doorontwikkeld voor een grotere lezersgroep. Een tweede onderdeel betreft de uitgave van boeken in eigen beheer. Het derde onderdeel is de ontwikkeling van de website www.volzin.nl. De lancering van een online boekwinkel, waarin alle boeken op het gebied van zingeving en levensbeschouwing te vinden zullen zijn, is het vierde onderdeel. Het vijfde onderdeel is de uitbreiding van de Volzin-lezing. Deze wordt nu eenmaal per jaar gehouden, maar dat zullen er 3 a 4 per jaar worden. Het laatste onderdeel is de ontwikkeling van diverse projecten, bijvoorbeeld een netwerk van jongeren die professioneel bezig willen zijn met vragen rond religie en zingeving.

Ambities
Directeur Enis Odaci: “We hebben al twintig jaar een trouwe lezersgroep en we gaan de komende jaren onze identiteit verder invulling geven: vernieuwen, verbinden en verdiepen. Levensbeschouwelijke taal blijft belangrijk voor de samenleving. Het geeft mensen een bodem in hun leven en ingrediënten om over na te denken. Er zijn vele inspirerende mensen die er elke dag in hun privéleven en werkend bestaan invulling aan geven. We geven die stemmen ook de komende jaren graag een podium via Volzin magazine, onze boekpublicaties en diverse interessante bijeenkomsten in het land. We gaan dat niet alleen doen, maar hopelijk met vele partners.”

Bron: Volzin Magazine BV

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu