Werkgever?

Deborah de Koning wint stipendium van Thijmgenootschap

Deborah de Koning die vorig jaar promoveerde aan de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences (TSHD) heeft het stipendium toegekend gekregen van het Thijmgenootschap. Zij ontvangt daarvoor een bedrag van tienduizend euro op 19 november in Nijmegen. De jury loofde de kwaliteit van haar wetenschappelijke werk en waardeerde het belang van dialoog tussen verschillende levensbeschouwelijke tradities in de huidige wereld dat De Koning in haar dissertatie schetst.

De dissertatie handelt over Sinhalese boeddhisten in Sri Lanka en hun verering van koning Ravana die als mythologische figuur vooral bekend is uit het hindoeïsme.

De Koning verrichtte etnografisch onderzoek in Sri Lanka naar de vraag waarom deze Ravana geliefd werd bij een deel van de Sinhalese boeddhistische meerderheid na de burgeroorlog in Sri Lanka (na 2009). Ravana is de mythologische koning van Lanka die vooral bekend is uit het hindoe epos het Ramayana.

De titel van haar proefschrift is: The Many Faces of Ravana. Ravanisation: The Revitalisation of Ravana among Sinhalese Buddhists in Post-War Sri Lanka. Het onderzoek werd door de NWO gefinancierd. Deborah de Koning werkt momenteel als docent wereldreligies en interculturele communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede.

Het Thijmgenootschap wil reflectie op wetenschappelijke ontwikkelingen bevorderen en de betekenis daarvan op samenleving en cultuur vanuit christelijke perspectief.

Bron: Tilburg University

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu