Werkgever?

Manuela Kalsky benoemd als bijzonder hoogleraar op de Karen Armstrong leerstoel

Dr. Manuela Kalsky begint op 1 februari als bijzonder hoogleraar op de Karen Armstrong Leerstoel voor Religie, Waarden en Maatschappelijke Transformaties. Deze nieuwe bijzondere leerstoel aan de Universiteit voor Humanistiek is ingesteld door Stichting Nieuw Wij en wordt bekostigd door Stichting Woudschoten.

De nieuwe leerstoel richt zich op zingeving en het bevorderen van de dialoog tussen mensen met verschillende levensbeschouwingen in de Nederlandse samenleving. De focus ligt daarbij op de vraag welke levensbeschouwelijke waarden een bijdrage kunnen leveren aan het ‘goede leven voor allen’ in een moderne samenleving, die zich kenmerkt door secularisatie, individualisering en technologisering.

In haar werk is Manuela Kalsky al vele jaren bezig met de vraag hoe je verschillen in levensbeschouwelijk, etnisch en gender opzicht met elkaar kunt verbinden. Kalsky: “Ik wil van een ‘of-of’ naar een ‘en-en’ samenleving, waarin ruimte is voor verschillen.” Verbind de verschillen is ook het motto van Nieuwwij.nl, het journalistieke platform dat zij in 2008 oprichtte in samenwerking met het ministerie van VROM en als directeur tot 2017 leidde. “Op dit journalistieke dialoogplatform zoeken we naar die verbindingen met behulp van een breed maatschappelijk en academisch netwerk, vanuit doorleefde ervaring en betrouwbare academische kennis.”

Lees hier verder.

Bron: UvH | Foto: Nieuwwij

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu