Werkgever?

Mpho Tutu van Furth wordt predikant van Vrijburg

Anglicaanse priester Mpho Tutu van Furth, dochter van aartsbisschop Desmond Tutu en zijn vrouw Leah Tutu, verbindt zich aan de Amsterdamse kerk Vrijburg. Haar krachtige boodschap van verzoening en duurzaamheid richt zich vooral op een internationaal publiek. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse, maar nu in Nederland woonachtige Mpho Tutu van Furth maakt zich sterk voor mensenrechten en voor jonge vrouwen in het bijzonder.

Per 1 januari a.s. gaat Mpho Tutu van Furth voor een dag in de week aan de slag voor Vrijburg Amsterdam. De verwachting is dat haar Engelstalige activiteiten ook aantrekkelijk zullen zijn voor de internationale gemeenschap in Amsterdam en daarbuiten. Mpho Tutu van Furth (geboren in Engeland) is Anglicaans priester. Samen met haar vader en Nobelprijswinnaar Desmond Tutu schreef zij boeken met een krachtige boodschap over vergeving. Na haar huwelijk met Marceline van Furth, hoogleraar kindergeneeskunde gespecialiseerd in infectieziekten, verhuisde zij naar Amstelveen. Mpho Tutu van Furth volgt de voetsporen van haar vader en is een actief voorvechter van solidariteit en gelijkheid voor iedereen.

Mpho Tutu van Furth: “ik voel mij zeer welkom in Vrijburg. Er zijn veel concrete plannen! Ik ga een keer per week een Bijbelstudie aanbieden. Een keer per maand wil ik een Evensong organiseren op de zondagmiddag. Ik ga ook een podcast hosten over vergeving, met een aantal interessante gasten. Iedereen is van harte welkom om mee te doen, in Vrijburg of digitaal.”

Op 30 januari (10.30 uur) wordt Mpho Tutu van Furth door Joost Röselaers bevestigd als predikant van Vrijburg. Mpho Tutu van Furth is bereid om media te spreken over haar beleving van Kerst, verzoening, duurzaamheid en haar werkzaamheden voor Vrijburg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost Röselaers of Maaike Groot op media@vrijburg.nl.

Bron: Vrijburg.nl | Foto: Youtube

Deel dit bericht:

magnifiercrossmenu